Nuoret Vihaiset Miehet on porilainen, vuonna 1989 perustettu rock-yhtye. Ensimmäisen levynsä yhtye julkaisi vuonna 1991. NVM:n tunnetuin laulu on epäilemättä jääkiekkojoukkue Ässille tehty kannustuslaulu "Patasydän" jonka levytetyssä versiossa on mukana Yö-yhtyeen laulusolisti Olli Lindholm.


Vuonna 2013 bändi toi markkinoille oman oluensa nimettiin bändin tunnetuimman biisin mukaan ”Patasydämeksi”. Olut tehtiin yhteistyössä Pyynikin Käsityöläispanimon kanssa.
Bändi lopetti aktiivisen keikkailunsa vuonna 2010 ja on siitä asti tehnyt vuosittain ainoastaan yhden keikan (kotikapungissaan Porissa, poikkeuksena 2015 jolloin bändi esiintyi kaksi kertaa).

25-vuotisjuhlavuotenaan 2015 Valerian Music julkaisi yhtyeen vanhat, loppuunmyydyt levyt uudelleenmasteroituina, digitaalisina versioina runsailla bonusbiiseillä ryyditettyinä. Samalla julkaistiin myös kaksi aiemmin julkaisematta jäänyttä levyä.


Tähän mennessä yhtyeen tunnetuinta biisiä Patasydän on eri muodoissaan (live-, cover-, fanivideot) kuunneltu/katsottu yli miljoona kertaa Youtubessa.

Lisäinfoa: www.vihaiset.com

    

 

 

Letkeät kesäorangit Pablo Wilen ja Kristian Järvinen perustivat yhtyeen jonka tarkoituksena on tarjota korvamatolääkettä sekä aurinkoa Suomen ympärivuotiseen talveen. Lemmentaikurien biisit kertovat tarinoita suomalaisille rakkaista aiheista eli alkoholipitoisten juomien nauttimisesta ("röpöttelystä", "dokaamisesta" jne.) sekä kahden ihmisen välisestä intiimistä kanssakäymisestä ("vieteriin viilaamisesta", "vaakamambosta" jne). Musiikillisesti yhtye seikkailee jossain popin ja iskelmän välisessä rytmiviidakossa.


LemmentaikuritOmien sanojensa mukaan Lemmentaikurit on kuin keskellä synkintä talvea lumihangen keskeltä löytyvä ässäarpa vuodelta 1995 jolla olisi päässyt mukaan "Speden spelit" -ohjelman arvontaan. Tai sitten Suomen kesä (eli se päivä jolloin ei sada tai ole kylmä).

 

    

 

 

Mankapop nimen takaa löytyy tosielämässäkin "duona" viihtyvät Marika ja Kimmo Haavisto. Mankapop sai alkunsa 2016 kun Marikan synttäreille tarvittiin ohjelmaa. Yhteistuumin päätettiin sovittaa suomirockbiisejä "kasari" -henkisiksi syntikkapop-versioiksi ja esittää niitä livenä. Synttäriyleisö innostui biiseistä ja myöhemmin samana vuonna Mankapop olikin jo esittämässä samoja biisejä erään baarin pikkujouluissa.


Keikoilla Mankapop toimii energisenä kahden ihmisen "dancepop-bile-coverbändinä" mutta on tehnyt keikkaa myös rauhallisemmissa merkeissä akustinen kitara & laulu -pohjalta.

Mankapop nimi juontaa juurensa Tallinnalaisesta karaokebaarista jossa Marika esiteltiin esiintymisvuorollaan "Manka" -nimellä, nimeen haluttiin lisätä vielä "pop" korostamaan duon musiikillista linjaa.
Marika on kerännyt vuosien varrella musiikillista kokemusta mm. karaokejuontajana sekä Tangomarkkinoilla, Kimmolla on taas pitkä ura rock-puolella, levyttäneitä bändejä mm. Nuoret Vihaiset Miehet, Iskias. Kimmo on tehnyt myös biisejä muille artisteille, mm. Pate Mustajärvi, Iku, Lemmentaikurit ym.

Mankapop:
Marika Haavisto – laulu
Kimmo Haavisto – kitara, koskettimet & koneet

Keikat: mankapop@valerianmusic.fi

 

Vomito Kashima on Perulais-Suomalainen taiteilijakollektiivi/bändi jonka on perustanut perulais-japanilainen UG-käsitetaiteilija ja dj Vicente Kashima. Kollektiivi julkaisee ensimmäisen singlensä 30.4.2018.

Dj Vicente Kashima Kashiman omintakeinen elämäntyyli on ollut jo vuosia ihmetysten kohteena kotimaassaan Perussa. Kashima on myös kerännyt erilaisten taiteelisten kokeilujensa myötä suurempaa suosiota mm. Intiassa sekä Yhdysvaltojen underground taiteilijapiireissä. Ensimmäisen singlensä ”Lanzamiento de canción para cinco conejillos de indias” (”vapautuslaulu viidelle marsulle” (vapaa suomennos)) Kashima julkaisi jo vuonna 1977. Vuonna 1984 Kashima lahjoitti koko omaisuutensa kahden päivän aikana vastaantuleville ihmisille New Yorkin kaduilla. Tämä kuului osana ”Yo vivo en la escuela” -taideprojektiin jonka hän on sanonut kestävän ihmisen eliniän. Asuttuaan vuoden New Yorkin kaduilla Kashima muutti takaisin synnyinkaupunkiinsa Icaan, Peruun ja on tehnyt sieltä käsin taidettaan näihin vuosiin saakka. Nykyään Kashima on myös täysin eristäytynyt julkisuudesta, joidenkin puheiden mukaan Vicente Kashima nimellä toimiva taiteilija onkin hänen poikansa Dabhi Kashima. Tästä ei kuitenkaan ole varmuutta. Musiikillisesti Kashima on tullut tunnetuksi mm. julkaisemalla musiikkinsa ainoastaan 12-tuumaisilla vinyylisingleillä sekä c-kasetteina.

   


”Kranni Klopit” on eräänlainen "Porirock Allstars" -kokoonpano jossa on mukana soittajia yhtyeistä: Nuoret Vihaiset Miehet, Murhe, Creed sekä Bullhide boots. Laulajina kuullaan: Make Vettenranta (Nuoret Vihaiset Miehet), Janne "Iisi" Iisaksson (Creed), Julle Kallio (mm. Bullhide boots) sekä Make Pentikäinen (Murhe).